TÜKETİCİLERİN LÜKS HAKKINDAKİ FİKİRLERİ DEĞİŞİYOR
3 Şubat 2020SATICILAR KENDİLERİNİ YETİŞTİRMELİ
26 Mart 2020İtalya’daki üretim tesislerine sahip olan büyük İtalyan lüks şirketleri ve uluslararası lüks grubu, bu tesisleri geçici olarak kapatarak ve personelini evden çalışmaya zorlayarak çok cesur adımlar attı..
Ve böylece evde kalma ve kalma imkanı sağladı. Virüsün yayılmasını sınırlarken Coronavirus / Covid-19’ya karşı ciddi önlemler almış oldular…
“İnsancıl” bakış açısının ötesinde, şirketleri tarafından önemsediğini gören şirket çalışanları, eşi görülmemiş bir krizde, dünyanın en büyük lüks markalarının gösterdiği bu insani davranışı unutmayacaklardır. Ve en önemlisi, bunu tarih yazacaktır..!!
Sağlam ve net mesajlar göndererek, tutarlı bir iç iletişim bağı kurarak, bu benzeri görülmemiş krizin ötesinde istikrarlarından da emin olarak çalışanların stres, panik ve kaygı seviyelerini azaltmıştır. Virüsün yakaladığı bir noktanın da stres ve endişe olduğunu göz önüne aldığımızda, gerçekten “İnsani” bir dokunuş yaptıklarını tüm açıklığıyla görebiliriz..!
Bazı markaların neler yapmış olduklarına bir göz atalım derim. Belki bazı markalar da bu derslerden nemalanırlar…
ARMANI:
İtalyan moda ikonu, Coronavirüs’ün ilk belirtilerinin henüz Avrupa’da doğrulanmadığı Şubat ayında ilk kez sert bir eylem gerçekleştirdi. İlk katılımcısı Giorgio Armani’nin podyum şovuna, tüm davetlileri program saatinden saatler önce bildirmeden, seyirci olmadan ev sahipliği yaptı.
Bunun yerine şovu internet üzerinden canlı yayın yaparak canlı olarak yayınladı.
Armani Grubu’nun sahip olduğu ve işlettiği üretim tesislerinin yanı sıra İtalya’daki tüm mağazaları (büyük havaalanları dahil) kapatan ilk marka oldu. Armani Hotel Milano, Milano’da tamamen kapatılan ilk lüks oteldi..
Armani, diğer lüks otellere güçlü bir mesaj göndermesiyle beklenen çok cesur ama çok mantıklı bir hareketle, hayatı tehdit eden tehlikeleri fark ettiğini ve diğerlerinin de dikkat etmesini uyarmış oldu..
Ayrıca, Coronavirüs yayılımıyla mücadele eden, Luigi Sacco ve San Raffaele hastanelerine, Milano’daki Istituto dei Tumori’ye ve Roma’daki Istituto Lazzaro Spallanzani’ye, 1.25 milyon Euro bağışta bulunduğunu açıkladı..
Bu miktar, ülkenin sivil savunması olan Protezione Civile’nin faaliyetlerini de destekledi…
LVMH:
Fransız lüks devi, Coronavirüsün yayılmasıyla mücadele etmek ve bir tedavi ile bir aşıyı tespit etmek için araştırma yapmak için İtalya’daki en büyük bağış olan 76 milyon Euro bağış yaptı. Fransız devinden bahsediyoruz..!!
Tamamen LVMH’ye ait olan İtalyan lüks moda evi Fendi 100.000 Euro bağışladı..
MONCLER:
İtalyan lüks etiketi Moncler, Coronavirus Covid-19 tarafından kötü bir şekilde vurulmuş olan Lombardiya bölgesindeki Fiera Hastanesi projesini desteklemek için 10 milyon Euro bağışta bulundu..!
Bu bağış ile, eski Fiera Milano bölgesinde 400’den fazla yoğun bakım ünitesine sahip bir hastanenin inşaat çalışmalarının başlanacağı açıklandı.
BVLGARI:
İtalyan mücevher ve saat markası, İtalya’daki mağazalarını kapattı ..
Ve sadece İtalya’da değil, dünya çapında personeli evden çalışmaya teşvik etti. Üretim tesisleri de geçici olarak kapatılırken, BVLGARI CEO’su Jean Christophe Babin bağışlarla çok hedefli bir yaklaşım sergiledi..
İtalyan bilim insanlarının ve araştırmacıların virüsü hızlı bir şekilde anlamalarını sağlayan ultra yüksek teknoloji ve en sofistike bir mikroskop bağışladı..
KERING Grubu:
Kering, kurumsal düzeyde Coronavirüs mücadelesi için 1 milyon Euro bağışladı.. Ayrıca, Marco Bizzari gibi üst düzey yöneticiler kendi isimleriyle bağış yaptılar (100.000 Euro)..
Gucci ve Saint Laurent dahil olmak üzere Kering Group şirketlerinin sahip olduğu tüm üretim tesisleri durum net bir iyileşme belirtisi gösterdiğinde, bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağını duyurdu..
Gucci, havaalanı ve İtalya’daki perakende zincirlerinin yaklaşık yarısı dahil olmak üzere İtalya genelinde mağazalarını kapattı..
Orta yönetim düzeyinde, bir sonraki değerlendirmeye kadar, dört günlük bir evden çalışma uygulamasına başladı..
PRADA:
Prada’nın ortak ve CEOları Patrizio Bertelli ve Miuccia Prada, başkan Carlo Mazzi ile birlikte Vittore’ye son teknoloji ürünü 6 yoğun bakım ünitesi bağışladılar..
-Buna da şükür…-
Günümüzde, “çok abartılıyor yaa..” – “bizim çevremizde yok ki, neredeymiş bu virüs..” – “algılarla oynuyorlar ben biliyorum..” benzeri cahil zihniyetlerin alabilecekleri tedbirleri düşünmek, insana acı veriyor..
Hele ki bu zihniyetlerin lüks sektörde yer aldığını var sayarsak, çalışan kesimin, büyük bir travma, güvensizlik, endişe, stres ve en önemlisi de “insanlık trajedisi” yaşayacağını tahmin etmek zor olmaz sanırım…
4 Comments
Kalemine sağlık çok net anlatmışsın akıcı bir dil kullandığından zevkle okudum teşekkürler
Teşekkür ederim.
Sevgiler.
Selam..italyan sirjetinde bolge muduru olarak calistim ve dondum.italya da kosullar kotu de olsa hak arama mejanizmsi cok iyi isliyor ve isletiliyor.hemen her sektorde.almamiz gereken cok yol var.
İnci hanım merhaba,
Değerli katkınız ve yorumunuz için teşekkür ederim.