LÜKS, YENİLİK ve DENEYİM ile EŞ ANLAMLIDIR
19 Kasım 2021PIRLANTA SERVİSLERİNDE İKRAMIN ÖNEMİ
27 Kasım 2021Yetenekleri eğitmek, iyi bir mağaza deneyimi yaratmanın anahtarıdır. Satış elemanlarını güçlendirme konusunda teknoloji unsurunun yanında ve ötesinde, her zaman bireyin kültür eğitimine ve müşterilere iletmeleri gereken lüks ortamı ne kadar iyi yaşayabildiği ve soluyabildiği konusuna önem vermek gerekiyor.
Çalışanlarının sahip olduğu yüksek eğitim ve kültür standartlarından tüketicilerin etkilenmesi önem arz eder. Lüks konusunda bilgili oldukları hissedilmesi de ayrıca mühimdir.
“Lüks Satış” sadece bir satış işi değildir. Gerçekten Lüksün bir parçası olmak ve onu yaşamak..
Lüksün ne olduğu ve lüks müşterilerin nasıl yaşadığı konusunda geniş bir bilgiye sahip olmak, satış ve kariyer avantajı sağlar ki, tecrübeyle sabittir.!
Aklınızda bulundurmanız gereken ilk şey, lüks, bir outlet mağazasına giren müşterinin sadece marka ile ilişki kurma arayışında olmadığı, aynı zamanda kendileri için de bir şeye ihtiyacı olduğudur. Müşterinin marka çağrışımlarıyla ne kazanacağını belirtmeniz gerekir.
Burada iyi bir satış konuşması, sattığınız markanın mirası, mevcut müşterisi ve imajıyla ilgili ayrıntıları içerecektir. Markanızı sadece bir marka olarak değil, bir yaşam tarzı olarak da tanıtmanız gerekiyor.
Ve, Lüks Satış Danışmanlarının farklı özellikleri olması gerekliliği vardır. Takdir edersiniz ki, konu detaylı ve mümkün olduğunca öne çıkan detaylara değineceğim..
** Anlatımınız güçlü olmalı..
Müşteri parayı alışveriş yapmaya hazır olduğu için, ürünle/hizmetle ilişkili değer unsurunu gözden kaçıramayın. Onlara, özellikleri, faydaları, farklılıkları, statüyü, değeri ve harcanan çabaları tiyatral anlatın..
Lüks ürünler genellikle el ya da özel yapımdır.. Sadece benzersiz yapısıyla değil, aynı zamanda ürünün zarif yaşlanması gibi etkileriyle de övünülmesi gerekir. Bunlar markanın cazibesinin bir parçası, sergilenen ürüne değer katan unsurlardır.
** Şovmenlik konusunda aşırıya kaçmayın..
Bahsettiğiniz özelliklerin müşteriyle alakalı olduğundan emin olmalısınız. Kurumsal bir etkinlik için bir saatle ilgilenen biri, komplikasyon saat satın almakla ilgilenmeyecektir.
Özellikler, avantajlar ve faydalar her marka için vardır ve yalnızca müşteriyle ilgiliyse yardımcı olurlar. Sadece ne sattığınızı değil; kime sattığınızı da bilmelisiniz.!
** Görünüşünüz çok önemli..
Nasıl göründüğünüz, kendinizi nasıl sunduğunuz, müşteri üzerinde pozitif ya da negatif etki bırakır. Bir kitabı kapağına göre yargılamamalısınız.. Lakin, bir markayı temsil etmeye başladığınızda tam olarak olan budur. Müşterinin dikkatini çekebilmek önemlidir ve ulaşmanıza yardımcı olur.
** Beklentileri doğru belirleyin..
Günün ne getireceğini asla bilemezsiniz. Açık fikirli bir şekilde ve günü geldiği gibi karşılayın.
Mesele şu ki, olumsuz bir düşünce dünyasına girmeyin. Bu çizgide açık olmanız gerekir. Yolunda gitmeyen hiçbir şey sizi olumsuz bir yola çevirmemelidir. Her sabah güne başlamadan önce kendinize sorun..
Bugün neye odaklanmalıyım.?
** Satış yaparken fazla beklemeyin..
Satış alanınızdaki dönüşüm oranını bilmelisiniz. Beklemek, aldığınız her aramayı satışa dönüştürmek istemeye başladığınız zamandır. O durum da nadiren olur. Markanız ne kadar özel olursa, satış kapatacağınız müşteri sayısı o kadar az olur.
** Geçmişteki hatalara takılıp kalmayın..
Herkes hata yapar. Önemli olan onlardan öğrenmektir. Üzerinde durmak değil.! Geçmişinizde bir hata noktasını geçemiyorsanız, o zaman kendinizi daha da büyük bir hataya hazırlıyorsunuz demektir. Keşke daha önce söylemiş olsaydım dediğin şeylere rastlarsınız ama sonradan hiçbir şey yapılamaz. Satış kurgularınızı hazırlamak için gelecekte bu tür deneyimlerden yararlanın.
** Müşteriyle aynı safta olun..
Müşterinin ihtiyaçlarına hizmet etmek için orada olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın. Kendinizi bir moda sanatçısı olarak görmeyin.. Neyin iyi görünüp neyin iyi görünmeyeceğini müşterinizle tartışmayın. Seçildiğiniz danışmanlık ve yardımcı rolü oynayın.
Ve eğer bilinçli bir satıcıysanız, öncelikle müşterilerin ne aradığını bilmelisiniz. Müşteriyle aynı safta olmak, hangi ihtiyaçların karşılanması gerektiğini anlamanıza yardımcı olur.
**Yargılamayın..
Butiğe/mağazaya kimin gireceğini asla bilemezsin. Çoğu zaman satıcılar, hangi kişinin hangi teklife değdiğini yargılamaya çalışırlar ya da cüzdan kabarıklığını tahmin etmeye çalışırlar. Sakın..!!
** Sözlerinize dikkat edin..
Bir kişinin mağazanıza girmeyi seçmesi gibi doğal bir nedenden dolayı kendisini iyi hissetmesini sağlamak, mağazanızın ve siz satış danışmanlarının amacı olmalıdır. Sözlerinizle nazik olduğunuzda, kişiyle işlemlerin ötesine geçen bir bağ kurarsınız. Mağazanıza geri dönmesi ve/veya sahip oldukları iyi deneyimi tanıtması muhtemeldir.
Bu tür küçük jestler, markanın imajını oluşturmada uzun bir yol kat eder. İnsanların hakkında konuşmayı sevdiği biri ya da hikayesi olun. Bu tamamen size kalmış..
Elimden geldiğince zaman zaman sektörel detayları uyarılar ve uyulması gerekenleri, kurallar şeklinde paylaşıyorum. Eğitimlerimde bunlara daha detaylı değiniyorum. Hedefim, siz sektör mensuplarının daha bilinçli olması ve kariyer basamaklarını kolaylıkla geçmeniz.
Yolunuzun açık olması temennisiyle…